Gratis verzending in België vanaf € 250,-

Stijltips voor wisselvallig weer: laagjes, laagjes, laagjes

In deze tijd van het jaar, wanneer de temperaturen schommelen tussen koud, warm en alles daartussenin, stellen we ons allemaal dezelfde vraag: "Wat moeten we aandoen?" Met de onvoorspelbaarheid van het weer, inclusief ochtendkou, middagzon en af en toe een regenbui of felle wind, is het tijd om te investeren in 'laagjes'. Hier zijn enkele handige stijltips om je door dit wisselvallige seizoen heen te helpen.

1. Begin met een goede basis

Als je snel last hebt van de kou, is het dragen van meerdere lagen essentieel. Een goed begin is het dragen van een t-shirt onder een hemd. Als je meer wilt weten over de verschillende soorten onderhemdjes, luister dan zeker naar onze blog! Een hemd maakt het geheel altijd stijlvoller. Maar ook een polo met lange mouw kan een optie zijn.

2. De trui - kies je stijl

Truien zijn een must voor dit seizoen. Maar welk type trui past bij jou? Je hebt de keuze tussen een ronde hals, V-hals of een trui met een korte rits of je gaat voor een cardigan. De keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur en de gelegenheid. Een ronde hals is tijdloos en veelzijdig, terwijl een V-hals je een wat meer geraffineerde uitstraling kan geven. Een trui met een korte rits kan je stijlvol dragen met of zonder hemd. Welke optie je ook kiest, je kunt deze combinatie gemakkelijk aanpassen aan de temperatuur gedurende de dag.

3. De finishing touch - de blazer

Om je look meteen een stijlvolle uitstraling te geven en je warm te houden, voeg je een blazer toe. Wat deze blazer zo geweldig maakt, is dat hij uit een stretchstof bestaat, waardoor hij net zo comfortabel zit als een trui, maar toch een vleugje extra elegantie biedt.

4. Zorg dat het verhaal klopt

Het geheim van succesvol laagjes dragen is ervoor zorgen dat 'het verhaal klopt.' Dit betekent dat de kleuren en patronen van je kledingstukken goed bij elkaar passen. Let op kleine details, zoals het beige hemd dat perfect past onder de groene trui, die ook is afgewerkt met beige en grijs. Zorg ervoor dat de kleur van je trui overeenkomt met de ruit van je broek. En in de ruit van de beige blazer zie je het groen van de trui en de broek weer terugkomen. Het draait allemaal om harmonie en cohesie in je outfit. Meer uitleg hierover vind je in onze tips & tricks .

Dus onthoud, als het weer onvoorspelbaar is, zijn laagjes de sleutel tot comfort en stijl. Kies de juiste basis, selecteer je favoriete trui en voeg een blazer toe voor een verfijnde look. Zorg ervoor dat de kleuren en patronen in je outfit samenvloeien, en je zult er zowel warm als modieus uitzien, ongeacht de grillen van Moeder Natuur.

Meer tips?

Altijd welkom voor kledingadvies!

Stijlvolle groeten,

Veerle & Betty

19 oktober 2023
Wil je meer informatie? Heb je vragen?